Transparent
Book tid
Book tid

Aflivning – når tiden er inde

Når tiden er inde

 

Det vækker helt naturligt meget stærke følelser at få dit kæledyr aflivet. Det er ikke altid bedst, at dyret får lov at dø af sig selv, og du kan spare dit kæledyr for smerter og lidelser. Det kan være svært at tage stilling til, hvornår tiden er inde. Du er altid velkommen til at snakke med os om den svære beslutning.

Selve aflivningen foregår i et rum specielt til det. Her kan I fx tænde et lys, hvis I ønsker. Først giver vi en beroligende sprøjte, så dit kæledyr falder i en dyb søvn, men stadig trækker vejret. Når dyret sover, giver vi en overdosis sovemiddel, så dit kæledyr sover ind i løbet af ganske kort tid. Vi er med hele vejen og fortæller undervejs, hvad der foregår.

 

Skal børnene med?

 

Overvej, om dit barn er gammelt nok til at forstå, hvad der sker. Er du selv fattet nok til også at tage dig af et ulykkeligt barn? Hvis dit barn ikke er med, så forklar på barnets niveau, hvad der sker og at kæledyret ikke lider eller har ondt under aflivningen.

 

Efter aflivning

 

Du kan blive så længe, du har behov for og tage afsked med dit kæledyr. Man må begrave sine egne, mindre, kæledyr i haven. Dit kæledyr kan også blive her. Så sender vi dyret til et kæledyrskrematorie, hvor det bliver brændt sammen med andre kæledyr. Asken begraves ved krematoriet.

Du kan også vælge, at dit kæledyr kremeres for sig selv. Så får du enten asken hjem til at drysse ud et sted, der har haft betydning for dig og dit kæledyr, eller du kan få dyrets aske hjem i en urne. Både aske og urne bliver sendt til os efter ca. 14 dage. En lille del af asken kan laves til et smykke eller lignende. Spørg os endelig.

 

Hjemmebesøg

 

I særlige tilfælde kan vi tilbyde hjemmebesøg, fremfor at dyret skal transporteres til dyrlægen. Læs mere her

Du finder os her

FAVNA Erritsø Dyreklinik

Erritsø Bygade 115

7000 Fredericia

Find vej

Åbningstid

Mandag - fredag: 8.00 - 17.00

Lørdage fra kl. 9.00-12.00 har vi desuden åbent for salg af dyrefoder, tilbehør, receptpligtig medicin mm.

Få nyt fra FAVNA

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få kort nyt fra klinikkens, guides, gode råd til dit kæledyr, vigtige informationer, invitationer og aktuelle tilbud. Vi skriver til dig ca. hver anden måned, og du kan når som helst framelde dig nyhedsbrevet igen. Udfyld formularen herunder og tilmeld dig nyt fra FAVNA.