Transparent
Book tid
Book tid

Korsbåndslæsioner

TTA teknik for korsbåndslæsioner

Vi har hos FAVNA i mange år opereret korsbåndslæsioner hos hund og kat.

Der findes flere forskellige teknikker til operation af korsbåndsskader. Hos FAVNA tilbyder vi TTA teknikken samt en lateral sutur teknik (den tidligere mere traditionelle metode), som erstatter korsbåndet med et kunstigt korsbånd.

TTA (Tibial Tuberocity Advancement)er en såkaldt dynamisk operationsteknik, der kan bruges til hunde og katte i alle størrelser, men rundt omkring i verden bruges den mest til hunde over 25kg. Teknikken er den nyeste og er sammen med TPLO-teknikken den mest benyttede teknik i verden. Ved de dynamiske metoder (TTA/TPLO) ændres anatomien i knæleddet således at korsbåndets funktion overflødiggøres.

Det er en kompliceret og langvarig operation, der kræver specialuddannelse samt specialudstyr. Det kan virke som en voldsom operation, idet en knogle i underbenet spaltes og der opereres et titanium anker og en titanium plade ind i benet. Dog er faktum, at hundene efter operationen får en bedre funktion af benet end ved den traditionelle metode. Desuden udvikles der mindre slidgigt og dyrene kommer sig meget hurtigere efter operationen.

Vi har siden efteråret 2010 anbefalet denne teknik som den foretrukne til hunde over 25 kg, og anbefaler den i dag også til hunde under 25kg samt katte, afhængigt af dyrets benstilling, som vurderes på et røntgenbillede. Der vurderes således på det enkelte dyr, hvilken operation der vil være den bedste.

Kontakt os for råd, vejledning og priser på korsbåndoperationer.

Du finder os her

FAVNA Dyrlægehuset Gentofte

Brogårdsvej 10

2820 Gentofte

Find vej

Åbningstid

Mandag 08:30 - 16:00

Tirsdag 08:30 - 16:00

Onsdag 08:30 - 16:00

Torsdag 08:30 - 16:00

Fredag 08:30 - 16:00

Få nyt fra FAVNA

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få kort nyt fra klinikkens, guides, gode råd til dit kæledyr, vigtige informationer, invitationer og aktuelle tilbud. Vi skriver til dig ca. hver anden måned, og du kan når som helst framelde dig nyhedsbrevet igen. Udfyld formularen herunder og tilmeld dig nyt fra FAVNA.