Transparent
Book tid
Book tid

Lopper og Flåter

Det skal du vide om loppe-flåt behandling

 

Lopper og flåter er nogle af de mest forekommende parasit sygdomme hos kæledyr, men som heldigvis også er nemme at både forebygge og behandle. Forebyggelse er vigtig fordi særligt flåter kan overføre de såkaldte vektorbårne sygdomme som Anaplasmose, Ehrlichiose samt Borrelia til vores kæledyr. Disse sygdomme kan have alvorlige konsekvenser for vores kæledyr hvis ikke opdaget og behandlet i tide. Flåtsæsonen er højest i forår, sommer samt efteråret. Lopper kan findes hele året rundt.

Lopper, udover at være årsag til kløe, ubehag, allergi og hudlidelser, kan endvidere overføre bændelorme til hunde og katte.

Der findes adskillige former for forebyggelse af lopper og flåter. Nogle er i form af tabletter mens andre dryppes i nakken på dyret eller via et repellerende halsbånd. Det meste forebyggende medicin er receptpligtigt og forudsætter derfor, at dyret har været undersøgt af en dyrlæge indenfor et år. På klinikken har vi mange forskellige præparater som kan tilpasses dig og dit dyrs behov. Kom gerne forbi klinikken og se udvalget – vi guider dig selvfølgelig til det bedste valg for dig.