Transparent
Book tid
Book tid

Bedøvelse og narkose

Inden din hund eller kat skal i narkose

 

Dit kæledyr skal faste ca. 6 timer inden narkosen. I praksis betyder det, at du fjerner madskålen, inden du går i seng og tager vandskålen væk om morgenen. Hvalpe og killinger under fem måneder skal have et måltid lige før midnat. Du skal lufte din hund, inden du afleverer den på klinikken. I må gerne have eget tæppe og legetøj med.

*Hvis din hund eller kat er meget nervøs for at komme til dyrlæge, kan du med fordel spørge os, om der er mulighed for at give medicin før dyrlægebesøget, for at mindske angst og nervøsitet. Der findes medikamenter som kan gøre oplevelsen meget mere tålelig for dit pelsede familiemedlem.

 

Når I ankommer til narkosen

 

Når I ankommer til klinikken, undersøger vi din hund eller kat og lytter på hjerte og lunger. I mange tilfælde vil vi anbefale, at vi undersøger en blodprøve og, i særlige tilfælde, urinprøve, inden dyret skal i narkose. Blod- og urinprøven skal hjælpe os med at udelukke at dit kæledyr har nogle underlæggende sygdomme, som kræver ekstra opmærksomhed under narkosen. Hvis prøverne ikke ligger inden for normalværdierne, kontakter vi dig for at aftale, om vi skal bedøve din hund eller kat.

 

Sådan foregår narkosen

 

Før narkosen giver vi dit dyr en for-bedøvelse med beroligende og smertestillende medicin. På den måde både sover og vågner din hund eller kat roligt, og vi bruger mindre narkosemiddel.

I nogle tilfælde trækker dyret selv vejret. I andre tilfælde  hjælper vi dyret med at trække vejret (typisk ved store/lange operationer).

Hver enkelt anæstesi patient har en uddannet veterinærsygeplejerske, hvis opgave er at monitorere dyret gennem hele proceduren. Her kontrolleres hjertefunktionen (EKG), vejrtrækning, CO2-indhold og blodets iltmætning -under hele narkosen og opvågningen. Vi overvåger selvfølgelig din hund eller kat under hele forløbet og tilfører ilt, væske, smertebehandling og varme undervejs.

 

Efter narkosen

 

Dit kæledyr er vågen og kan gå, når I bliver sendt hjem. Når den kommer hjem, trænger den til ro, varme og en ekstra lur.

 

Du finder os her

FAVNA Dalum Dyreklinik

Dalumvej 10

5250 Odense

Find vej

Åbningstid

Mandag: 08.00 - 16.30

Tirsdag: 08.00 - 16.30

Onsdag: 8.00 - 17.30

Torsdag: 8.00 - 16.30

Fredag: 8.00 - 16.30

Få nyt fra FAVNA

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få kort nyt fra klinikkens, guides, gode råd til dit kæledyr, vigtige informationer, invitationer og aktuelle tilbud. Vi skriver til dig ca. hver anden måned, og du kan når som helst framelde dig nyhedsbrevet igen. Udfyld formularen herunder og tilmeld dig nyt fra FAVNA.