Transparent
Book tid
Book tid

Korsbåndslæsioner

TTA teknik for korsbåndslæsioner

Vi har hos FAVNA i mange år opereret korsbåndslæsioner hos hund og kat.

Der findes flere forskellige teknikker til operation af korsbåndsskader. Hos FAVNA tilbyder vi TTA teknikken samt en lateral sutur teknik (den tidligere mere traditionelle metode), som erstatter korsbåndet med et kunstigt korsbånd.

TTA (Tibial Tuberocity Advancement)er en såkaldt dynamisk operationsteknik, der kan bruges til hunde og katte i alle størrelser, men rundt omkring i verden bruges den mest til hunde over 25kg. Teknikken er den nyeste og er sammen med TPLO-teknikken den mest benyttede teknik i verden. Ved de dynamiske metoder (TTA/TPLO) ændres anatomien i knæleddet således at korsbåndets funktion overflødiggøres.

Det er en kompliceret og langvarig operation, der kræver specialuddannelse samt specialudstyr. Det kan virke som en voldsom operation, idet en knogle i underbenet spaltes og der opereres et titanium anker og en titanium plade ind i benet. Dog er faktum, at hundene efter operationen får en bedre funktion af benet end ved den traditionelle metode. Desuden udvikles der mindre slidgigt og dyrene kommer sig meget hurtigere efter operationen.

Vi har siden efteråret 2010 anbefalet denne teknik som den foretrukne til hunde over 25 kg, og anbefaler den i dag også til hunde under 25kg samt katte, afhængigt af dyrets benstilling, som vurderes på et røntgenbillede. Der vurderes således på det enkelte dyr, hvilken operation der vil være den bedste.

Kontakt os for råd, vejledning og priser på korsbåndoperationer.

Du finder os her

FAVNA Middelfart Dyrehospital

Nyvang 15

5500 Middelfart

Find vej

Åbningstid

Mandag - fredag: 8.00 - 17.00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager vores nyhedsbrev får du invitationer til events, information om tilbud og kampagner, gode råd og vejledninger til dig og dit kæledyr samt info om, hvad der ellers rører sig hos os på dyreklinikken - som er relevant for dig at vide. Du kan forvente, at vi skriver til dig cirka hver anden måned, og du kan selvfølgelig altid nemt framelde dig nyhedsbrevet igen. Du skal vide, at vi passer godt på dine oplysninger. Jævnfør GDPR skal vi gøre dig opmærksom på, at vi sender mails ud via Mailchimp, Dine oplysninger vil derfor blive overført til USA, hvor Mailchimp har hovedkontor. Hvis du fortryder og afmelder dig nyhedsbrevet igen, skal vi også lige oplyse dig om, at dit opt-in vil blive gemt i 2 år efter, at du har afmeldt dig.